Wil je weten hoe het is om bij Kraamzorg Mama te werken? Lees dan nu de persoonlijke ervaringen van onze collega's op INDEED.NL of hun werkvloer-ervaringen op onze website!

Kraamverzorgende Saskia

Je bent een waardevol onderdeel

“Tijdens mijn sollicitatiegesprek merkte ik al gauw dat ik met een ander soort kraambureau te maken had. Kraamzorg Mama is een organisatie met een duidelijke visie over hoe je met personeel om moet gaan. Ik was dat niet gewend en voelde mij zeer welkom. Het gesprek zelf voelde ook heel ontspannen aan. Er was geen sprake van een ongemakkelijk kruisverhoor, met een jury voor je. Gewoon een één-op-één gesprek waarbij je respectvol wordt behandeld, en de tijd en ruimte krijgt om je verhaal te doen. Dat is wat Kraamzorg Mama zo bijzonder maakt. Je bent een mens, een persoon, een individu waarmee rekening wordt gehouden. Je bent een waardevol onderdeel van het bedrijf. Geen personeelsnummer.

Ruime lease-auto

Tussendoor krijg je kleine attenties om te laten zien dat ze oprecht blij met je zijn, zoals een drinkfles, een koffiemok, leuke werkschoenen. Een ander praktijkvoorbeeld is de bewuste keuze voor een gloednieuwe ruimere lease-auto, zodat er meer ruimte is voor de gezinsleden van de kraamverzorgenden. Dat had helemaal niet gehoeven: een klein autootje is in principe genoeg om voor werk van A naar B te kunnen reizen. De directie liet ons daarentegen allemaal meedenken en feedback geven. We mochten ook onze wensen aangeven. Kraamzorg Mama hield daarna ook echt rekening met onze behoeften!

Je wordt gezien

“Kraamzorg Mama is eigenlijk één grote familie: iedereen staat altijd voor elkaar klaar. Binnen het bedrijf is iedereen ook even belangrijk. Zo worden wij ook behandeld: met respect en waardigheid. Je bent niet ‘minder’ omdat je een bepaalde functie hebt. Je krijgt verder ook niet alleen commentaar of een reactie wanneer je iets verkeerd doet. Wat je wél goed doet wordt ook gezien, en je krijgt er ook de credits voor. En als iets minder goed gaat dan krijg je waardevolle feedback. Zo helpen ze je weer op weg!”

Je kunt gewoon jezelf zijn

“Als je ergens mee zit dan kun je altijd iemand bellen. Bij Kraamzorg Mama staat altijd iemand voor je klaar. Ze denken ook met je mee en maken de problemen niet groter dan ze zijn. Ze helpen je bovendien met het bedenken van een oplossing. Hierdoor voel je je veilig. Je kunt gewoon jezelf zijn en je hulpvraag bij hen neerleggen. Je hoeft niet bang te zijn als je je een keer ziek moet melden, zoals ik vaak genoeg was bij eerdere werkgevers. Daaraan merk je: jouw welzijn telt mee en we doen het samen!”

Je wordt betrokken

“We worden bij Kraamzorg Mama op de hoogte gehouden over de belangrijkste ins en outs van het bedrijf, bijvoorbeeld over met welke uitdagingen ze te maken hebben. Zo worden wij op die manier betrokken bij de bedrijfsvoering. Er wordt ook uitgelegd waarom sommige dingen gedaan worden zoals ze worden gedaan, en op basis waarvan moeilijke beslissingen worden genomen. Op die manier voel je je betrokken en krijg je ook meer begrip voor bepaalde keuzes. Je gaat dan ook meer gemotiveerd naar je werk!”