Wil je weten hoe het is om bij Kraamzorg Mama te werken? Lees dan nu de persoonlijke ervaringen van onze collega's op INDEED.NL of hun werkvloer-ervaringen op onze website!

Kraamzorg Mama lanceert Anti-Hamster-Initiatief

PERSBERICHT | 26-03-2020

Het was een dag die leek op vele anderen. (Weer) wakker worden met 'corona-stress'. Nieuws kijken met een schuin oog en een volle mond, en maar duimen dat de grafieken inmiddels veranderd zijn in een steile glijbaan. Maar het was ook een dag die - eenmaal op kantoor - fleurig begon, met een bloemetje van een lieve kraamcollega. Een stukje waardering voor wat in goede tijden zo gewoon leek - het er oprecht voor elkaar zijn - maar in moeilijke tijden een witte raaf blijkt te zijn.

Je vraagt hoe het gaat. Je vraagt wat er op haar hart ligt. En dan krijg je ineens te horen dat ze - na een lange dag hard werken - door hamsterend Nederland niet aan haar boodschappen kan komen. Je hoort haar verwarde verhaal aan. Je ziet de tranen van vermoeidheid, onmacht en onbegrip. Wat doe je dan? Je zwijgt, je denkt na, je kijkt elkaar nog eens aan en opeens heb je het. Je creëert je eigen mini-supermarkt. Gewoon op kantoor. Maar dan eentje waar onze kraamverzorgenden gratis en voor niets boodschappen kunnen doen. Zonder rijen. Zonder gedoe. Zonder graaiende vingers. En uiteraard (maar dat spreekt voor zich)… verboden toegang voor hamsteraars!

"Dankzij Motorhuis hebben wij hun droomauto kunnen verwezenlijken."
Het Anti-Hamster-Initiatief uitgelegd

Sinds de aanvang van de coronacrisis worden wij landelijk geconfronteerd met het hamstergedrag van sommige angstige landgenoten. Spijtig genoeg zijn ook onze hardwerkende zorgverleners hier de dupe van. Het doet ons veel verdriet - en het maakt ons ook boos! - om te horen hoe sommige kraamverzorgenden na een lange en zware dienst boodschappen willen doen, en weinig fatsoenlijks voor hun dierbaren aantreffen. Wij hebben dit aan den lijve ondervonden, met collega’s die met tranen in de ogen hun noden bij ons bekend maakten.

Een nieuw bijkomend probleem zijn de maatregelen die verschillende supermarkten en drogisterijen hebben genomen vanwege het aangescherpte corona-beleid, waardoor de kans groot is dat onze kraamcollega’s na een onregelmatige shift voor een lange tijd in de rij moeten gaan staan. De daarmee gepaard gaande onrust en onzekerheid wens je niemand toe.

Corona-stress

Wij van Kraamzorg Mama konden dit niet langer aanzien. Daarom hebben wij na een intern spoedberaad besloten om hier iets aan te doen, om zo de ‘corona-stress’ bij onze collega’s zoveel mogelijk te verminderen. Hoe doen we dat? We hebben onze grootste vergaderruimte tijdelijk ingericht als mini-supermarkt. Met één belangrijk verschil: alle levensmiddelen en consumptiegoederen die wij aanbieden zijn volledig GRATIS. Zo kunnen onze kraamverzorgenden na het verlenen van hun zorg, voor de duur van ons 'Anti-Hamster-Initiatief' (dat op vrijdag 27-03-2020, aanvangt), op ons hoofdkantoor in Rijswijk terecht voor een belangrijk deel van hun dagelijkse boodschappen.

"Dankzij Motorhuis hebben wij hun droomauto kunnen verwezenlijken."
Bedrijfsleven

Binnen onze kraamorganisatie is de boodschappenactie inmiddels met veel enthousiasme onthaald. Maar ook binnen het bedrijfsleven kan ons ‘Anti-Hamster-Initiatief’ op veel steun rekenen. Zo levert het voedingsmiddelenconcern Heinz (Kraft) en Venz maar liefst 100 (!) voedselpakketten om ons zorgpersoneel te steunen.

Contact

Voor meer informatie, een interview en/of een rondleiding op ons hoofdkantoor kunt u contact opnemen met onze woordvoerder Odile Wijnants:

E-mail: wijnants@kraamzorgmama.nl

Telefoonnummer: 088 - 711 01 00