Wil je weten hoe het is om bij Kraamzorg Mama te werken? Lees dan nu de persoonlijke ervaringen van onze collega's op INDEED.NL of hun werkvloer-ervaringen op onze website!

Kraamverzorgende Sorayah

Werken op rooster

“Ik ben in 1990 begonnen met de opleiding tot kraamverzorgende. Daarna kwam ik bij enkele grote kraamzorgbedrijven terecht. Mijn werk vond ik geweldig, maar de organisaties waren wel erg groot, log en onpersoonlijk. Er werd mij van alles beloofd, maar die beloftes ook nakomen… ho maar! Na de zoveelste negatieve ervaring besloot ik om te stoppen met mijn kraamwerk. Ik voelde mij leeg en het vertrouwen was weg. Maar liefst anderhalf jaar heb ik thuis gezeten. Totdat op een gegeven moment een oud-collega mij benaderde en mij vertelde over Kraamzorg Mama. Zij wist mij te overtuigen dat de organisatie echt anders was. Ze zei: ‘Het zou toch zonde zijn als je met zoveel passie je vak uitoefent, en dan vanwege enkele nare ervaringen ermee stopt!"

Dankbaar

Ik werk nu krap twee jaar voor Kraamzorg Mama. Eerlijk is eerlijk, ze heeft geen letter overdreven! Ik kan werken op rooster waardoor ik ruim van tevoren weet waar ik aan toe ben. Dit geeft mij veel rust. Bij eerdere werkgevers kon ik alleen op rooster werken in een kraamkliniek. Nu kan ik mijn beroep intiem bij mensen thuis uitoefenen, in een warme familiesfeer. Dat is wat ik het liefste wil. Ik ben mijn oud- (maar nu nieuwe) collega dan ook zeer dankbaar dat ze mij toen heeft overgehaald, waardoor ik mijn passie weer kan uitoefenen!”

Fluitend naar mijn werk

“De bedrijfscultuur is hier een verademing. Kraamzorg Mama is van de categorie ‘doorpakken’ en ‘praatjes vullen geen gaatjes’. Woorden worden ook werkelijk omgezet in daden. Verder is er ruim voldoende persoonlijke aandacht. Je krijgt opbouwende feedback en er is ruimte voor ideeën. Ook hoor ik regelmatig wat de beoordelingen van de gezinnen zijn, zodat ik zelfreflectie toe kan passen en weet waar ik aan toe ben. Al met al ga ik al fluitend naar mijn werk!